divendres, 4 de gener del 2013

Divendres Poètic record del Dr Broggi, Tio Moises 4 1 13

El nostre oncle  Dr Moisès Broggi, Metge, humanista i gran persona , com molts  sabeu ,va morir el 31 de desembre als 104 anys  . El seu net,Carles,   coautor del llibre va  llegir aquest pensament al Cementiri de  El Port de la Selva i tot el senzill comiat va estar  embolcallat per una forta tramuntana,  que interpretava  una darrera “ musica marinera” i  donava un  “color blau de país” com a  escenari o rerefons .
Aquest es el nostre petit homenatge i record .

El  Doctor Moisés Broggi Valles , cirujano, humanista y gran persona, falleció el 31 de diciembre a los 104 años. Nuestro tio Moisés estaba casado con Angelina Trias hermana de mi madre. Este texto  fue leído en el Cementerio de El Port de la Selva , mientras soplaba una huracanada “tramontana” que  ponía los acordes finales de esta larga y fructífera vida i le daba un sabor marinero al sencillo acto  .Es nuestro particular homenaje.

"L'ésser humà té tres nivells de realitat: el material, el mental i l'espiritual. Això és fonamental. El primer és el material i segueix una evolució que no depèn de la nostra voluntat. És a dir, tots nosaltres passem de la infància a l'adolescència, de l'adolescència a la joventut, de la joventut a l'edat adulta i de l'edat adulta a la vellesa. Contra això no hi pots fer res. I materialment, no ets el mateix ara que quan tenies un any perquè tota la matèria es renova completament cada deu anys. Per tant, el nostre cos canvia constantment. En canvi, hi ha una cosa que ho lliga tot, que són els records, els sentiments, les emocions".

Cita: Moisès Broggi (2011): Sobre el camí de la vida. Converses amb el meu nét Carles Brasó. Barcelona: Ediciciones B, p. 52.

El ser humano tiene tres niveles de realidad: el material, el mental y el espiritual. Este es una realidad  fundamental. El primero es el material y sigue una evolución que no depende de nuestra voluntad. Es decir, todos pasamos de la infancia a la adolescencia, de la adolescencia a la juventud, de la juventud a la edad adulta y de la edad adulta a la vejez. Contra ello nada puedes hacer. Materialmente, no eres el mismo hoy que cuando tenías solo un año porque la materia se renueva cada diez años. Por lo tanto, nuestro cuerpo cambia constantemente. Pero, hay una cosa que lo entrelaza todo, como son los recuerdos, los sentimientos, las emociones “

Cita Mosises Broggi:Sobre el cami de la vida . Converses amb el meu net Carles Braso . Barcelona Ediciones B, pag 52
Trad libre EST
Eduard Sagarra i Trias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada