dimarts, 10 de desembre del 2013

avui 10 de desembre la Declaracio Universal dels drets Humans fa 65 anys

Tema: 65 aniversari Declaració Universal drets Humans

Avui , 10 desembre ,es commemora el 65 aniversari de la Declaració Universal dels Drets humans aprovat per les Nacions Unides el 10 desembre 1948  gracies a la tenacitat de la Sra Eleanor Roosevelt i un equip de defensors de la existència i reconeixement d’uns drets ,de tots , per  a tots i  arreu .
Un Codi de conducta Universal per el milers de milions de sers humans  .
Malauradament no  podem dir què estem  celebrant  el dia dels drets humans, ja què-  en aquest mon globalitzat i ben informat -   diàriament s’estan  vulnerant de forma  constant   i continuada els mateixos, i el que es el pitjor a la vista de tots en els mitjans  .
No es suficient què  els drets i llibertats siguin declarats ni  reconeguts en textos o normes en  cada estat o en el àmbit internacional. Es un pas .....Però el que   cal respectar-los ;i sobretot quan  siguin menystinguts o transgredits  cal què  els seus autors siguin  degudament sancionats legalment  , sense cap mena de distinció    sigui o sigui  els autors materials o inductors del menyspreu o infracció . Sense responsabilitat i sense normes sancionadores i Tribunals adients , els drets i llibertats fonamentals ,difícilment es podran conquerir. Esdevenen paper mullat.  
Un atac directe a tots els drets fonamentals i llibertats publiques es, sens dubte la practica de la Corrupció , gran mitjana o petita.
La corrupció   es un verí què  afavoreix directament la no  aplicació y garantia dels drets i llibertats de tots , i del que en som tots beneficiaris . La corrupció es una “ pandèmia” que cal eradicar, però que la tenim molt a prop i enquistada .
Cal lluitar contra las corrupció,denunciar els actes que la motiven  i, el què  es mes difícil, no  practicar-la o tolerar- la Aquesta via d’intolerància cap a la corrupció i  cap els corruptes, esdevé  una actitud compromesa individual i col·lectiva. No es  gens fàcil però necessària per tal que  els drets humans no siguin una “utopia” sinó que  siguin realment respectats, practicats  i garantits per  a tots: Institucions, poder polític , econòmic i especialment per  la ciutadania ,que , no  ho oblidem ,som tots plegats.

Eduard Sagarra i Trias
President


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada