dimecres, 10 de desembre del 2014

avui 10 de desembre la Declaracio Universal dels drets Humans fa 66 anys

AVUI ES EL DIA  DELS DRETS HUMANS PROCLAMATS PER LA ONU 1948

Fa un any vaig escriure aquest comentari
Ha transcorregut un any i estem pràcticament on estàvem o pitjor!!!
Es nomes un recordatori però cal pensar hi com a societat

Molt bon dia
Eduard Sagarra i Trias  
  
65 aniversari Declaració Universal drets Humans

Avui , 10 desembre ,es commemora el 65 aniversari de la Declaració Universal dels Drets humans aprovat per les Nacions Unides el 10 desembre 1948  gracies a la tenacitat de la Sra Eleanor Roosevelt i un equip de defensors de la existència i reconeixement d’uns drets ,de tots, per  a tots i  arreu .
Un Codi de conducta Universal per el milers de milions de sers humans  .
Malauradament no  podem dir què estem  celebrant  el dia dels drets humans; ja què-  en aquest mon globalitzat i ben informat -   diàriament s’estan  vulnerant els mateixos de forma  constant   i continuada, i el que es el pitjor, a la vista de tots en els mitjans de comunicació  .
No es suficient què  els drets i llibertats siguin declarats ni  reconeguts en textos o normes en cada estat o en el àmbit internacional. Es un pas si  .....però el que   cal respectar-los ;i sobretot ,quan  siguin menystinguts o transgredits  cal què  els seus autors siguin  degudament sancionats legalment  , sense cap mena de distinció  ,  sigui qui sigui  els autors materials o inductors d’aquest  menyspreu o infracció . Sense responsabilitat ,sense normes sancionadores i sense Tribunals adients , els drets i llibertats fonamentals ,difícilment es podran conquerir. Esdevenen paper mullat.  
Un atac directe a tots els drets fonamentals i llibertats publiques es, sens dubte, la practica de la Corrupció , gran mitjana o petita.
La corrupció   es un verí què  afavoreix directament la no  aplicació y garantia dels drets i llibertats de tots , i del que en som tots beneficiaris . La corrupció es una “ pandèmia” que cal eradicar de la nostre societat, però que la tenim molt a prop i enquistada .
Cal lluitar contra las corrupció,denunciar els actes que la motiven  i, el què  es mes difícil, no  practicar-la o tolerar- la .Aquesta via d’intolerància cap a la corrupció i  cap els corruptes, esdevé  una actitud compromesa individual i col·lectiva. No es  gens fàcil però necessària per tal que  els drets humans no siguin una “utopia” sinó que  siguin realment respectats, practicats  i garantits per  a tots: Institucions, poder polític , econòmic i especialment per  la ciutadania ,que , no  ho oblidem ,som tots plegats.

Eduard Sagarra i Trias
President ANUE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada